Sunday, June 8, 2014

sehari beriadah di SUNSET BRIDGE!!

Assalamualaikum!

this week punya hujung minggu, kami berempat gads-gadis Kagoshima ini ingin melepaskan stress dengan beriadah di taman! Good for body and mental :D so, we decided to go to Fukiage untuk beriadah di Sunset Bridge! Sunset bridge ini kalau di Kagoshima famous. Persekitaran yang segar dan cantik. Kenapa namanya sunset bridge? sebab bila matahari nak terbenam, dikatakan matahari akan berada pada tengah-tengah jambatan dan pada masa itu kalau ada pasangan kekasih, mereka akan buat wish dan merasakan itulah saat paling romantis dan romantis.hahaha. Macam-macam orang Jepun ni. Dan bila kita sampai pada tengah-tengah bridge tu, dikatakan kalau diucapkan wish pada tempat itu, suara kita tuhan akan dengar, sebab suara kita akan bergema dan dikatakn sampai kepada Tuhan :D itulah kepercayaan mereka :) apa-apa pun kita hormati .. hmmm.


ni semua basikal yang disewa disitu. Sorang kene bayar 210 yen ( rm 6.50 )ha, nampak tak tu? Jambatan tu..kalau dari jauh sangatlah cantik! biasanya air akan banyak kat bawah tu, but recently air sikit, dan membolehkan kami pergi bermain-main di bawah tu.Nak sampai ke jambatan tu, we cycled around this park. Penat lah juga sebab berbukit dan basikal pulak bukannya mountain bike :D tapi gigih berusaha, maka sampailah kami. Kate nak bersenam kan!! hehehe.


muka baru nak berbasikal dengan basikal pink kecik sebagai pilihan :) kecik-kecik pon power ni, sebab ringan! hehehe.


ber'selfie' di atas jambatan.Biasa kami berempat ni la yang akan keluar sama-sama .. hehehe. orang lain kene jaga baby kat rumah. Malaysia di Kagoshima ada berapa kerat je.. but it is still fun living in small community here. Semua like family here :D Sayang semua!!

tu je cerita beriadah. memang biasa akan datang kayuh basikal kat sini dengan udara nyaman. Biasanya pergi sekolah pun dengan basikal, tapi udara kat bandar kat berapa nak nyaman hehehe.

So, bila semua orang dah sampai rumah, semua sakit urat, sebab dah lama tak bersenam :)

ok tu jer! next cerita next entry!!

thanks!

No comments:

Post a Comment